Ugrás a tartalomra Ugrás a menüre
Menu
Obec Salka
ObecSalka
Szalkaközség

A szalkai óvoda áthelyezése az iskola épületébe

A szalkai óvoda áthelyezése az iskola épületébe

A szalkai óvoda áthelyezése az iskola épületébe

Községünkben június végére elkészült az új óvoda. A testület sokéves és alapos fontolgatása után (több testületi döntés is már határozott erről) az iskola hátsó részében, a bérlakások felől jól megközelíthető helyen kapott otthont az óvoda. A döntés sok szempont alapján született meg. A bejárat előtt az udvar szép és nyugalmas, gyerekekkel való kintlétre alkalmas. Az iskola épületében a régi iskolagondnoki lakásrész és a mellette lévő 4 további osztály összevonásával alakult ki a 230 négyzetméteres tágas belső tér. Ezen felül két nagy terem szolgál majd irodaként és raktárként az óvoda alkalmazottai részére.

A belső rész teljesen újjáépült. A meglévő belteret tartószerkezet szintig ki kellet bontani, mivel az új helységelosztások ezt megkövetelték. Kibontásra és leszerelésre kerültek a közfalak, új nyílászárókat szereltek fel, kibontásra kerültek az épületgépészeti berendezések (fűtés, villamos vezetékek, víz- és lefolyórendszer és berendezések). Teljesen új épületgépészet és hálózati berendezések kerültek az új óvodába. Új falak, hőszigetelő ablakok, új fűtésrendszer önálló kazánnal, új villamos vezeték hálózat külön villamos áram bekötéssel, új víz- és lefolyórendszer. Teljesen újak a belső burkolatok, a falakra új vakolat került, szigetelt mennyezet lett kialakítva gipszkartonból, új talajburkolatok és az alatta lévő fogadó felületek szintén felújításra kerültek. A mosdó és a mellékhelység teljesen újonnan lett kialakítva a terveknek megfelelően.

Bethlen Gábor Alakpkezelő Zrt. „A szalkai óvoda áthelyezése az iskola épületébe az összetartozás jegyében” projekt megvalósítására 15.000.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott a szalkai magyar tanítási nyelvű óvoda részére. Szalka község szintén hozzájárult a felújításhoz.

Az óvoda az elvárásoknak megfelelően készült el és szeptemberben kész fogadni az óvodásokat. Reményeink szerint az újjáépített tágas termekben jól érzik majd magukat a gyerekek. Bízunk benne, hogy sokan választják a megújult intézményt gyermekük számára.

A Bethlen Gábor alapítvány támogatása nagymértékben hozzájárult az óvodások szebb környezetben való tanulásának eléréséhez, valamint a jobb előfeltételek megteremtéséhez, egy olyan környezethez, ahol erősödhet magyarságtudatuk, ahol fejlődhetnek, növekedhetnek. Községünkben ismét új értéket alkottunk és elősegítettük az életminőség emelkedését, különös tekintettel az oktatásra és az új nemzedék nevelésre.

Hozzáadás dátuma: 31. 8. 2018 15:44
Legutóbbi frissítés dátuma: 8. 5. 2023 15:45
Szerző: admin prevod

Projektek

Naptár

Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Aktuális időjárás

ma, hétfő 15. 7. 2024
szórványos felhőzet 35 °C 21 °C
kedd 16. 7. enyhe eső 34/21 °C
szerda 17. 7. enyhe eső 35/20 °C
csütörtök 18. 7. enyhe eső 33/19 °C

Mobilos alkalmazás

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.

Mobilos alkalmazás

Sledujte informácie z nášho webu

felfelé